måndag 15 november 2010

Från drömmar till planering!

Vi är en familj som består av 2 vuxna och ett barn. Vi bor i ett hus från 1954 i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Min sambo köpte huset 2004 och jag kom in i bilden 2008. Sambon började renovera januari 2008 och nu har vi endast få saker kvar att fixa innan vi är klara med detta projekt. Det har blivit jättefint, men läget och vissa delar av planlösningen kan man aldrig ändra på dessvärre.
Vi vill nu hitta en fin tomt norr om Sthlm, men det kommer att bli svårt då vi har samlat på oss både krav och önskningar. :-) När vi väl hittat tomten så ska vi sälja detta hus och hitta ett mellanboende så att vi kan börja bygga det hus vi redan nu fantiserar om. En resa som kommer att bli både tuff, dyr, tidskrävande, men framförallt så kommer resan att bli fantastisk.
Denna gång blir ett nyckelfärdigt hus. :-)

Jag är föräldraledig och har en hel del strötid att fundera och klura. Vi har beställt hem huskataloger och många hus är väldigt fina. Min sambo är lite mer kräsen och vi har endast hittat två som vi båda verkligen älskar.
Krav och önskningar angående tomt;
- Gångavstånd till Pendeltåg, buss eller Roslagsbanan då en av oss arbetar inne i stan.
- Gångavstånd till mataffär/Centrum. Vill ej vara beroende av bil.
- Tomten ska vara större än 1000 kvm
- Ligga under 2 milj.
- Förskola och skola nära
- Nära naturen (blir det automatiskt om man vill komma under 2 milj.) :-)
- Allra helst en tomtgräns utan granne
Ni ser! Det kan bli svårt att hitta en tomt. Vallentuna, Åkersberga och Sigtuna är de kommuner som är intressanta. Vallentuna lutar det mest åt och vi hoppas på att ett område snart börjar att sälja lite tomter. 
De hus som vi kollar på är alla New England inspirerade och det är det vi båda tycker om. Vi vill ha vit panel, spröjs på fönster och mycket pluttiplutt med stil. :-) Jag vill ha en stooor veranda där man kan sitta ner och samla positiv energi.
Återkommer med bilder och planer.... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar