fredag 19 november 2010

Område av intresse

Idag har vi kollat på en tomt som vi båda verkligen tycker om i det stora hela. Vi gillar området och tomten ligger lite högre än de andra i området, men det finns hinder. Huset får vara max 215 kvm vilket är mer än okej, MEN det får max vara 4,5 m högt vilket är omöjligt pga att vi vill ha ett hus med två plan. Det finns en telestolpe mitt på tomten som kanske inte är så mysig att ha i vardagsrummet. :-) Det kostar också en del att flytta den och var ska den sen stå? En granndiskussion.
Dessutom måste man lägga en ny väg då grannen inte vill dela väg eftersom de då förlorar parkeringsplats, men det kan man ta.

Vi ska kontakta kommunen på måndag och diskutera höjden på huset. Vi ska också kontakta eltjosanhejsan och kolla kostnad för elstolpe. Är det så att huset max får vara 4,5 m så är det inte vår tomt tyvärr.

Vi har kollat på tomter i Vallentuna som ligger längs Stockholmsvägen för att Roslagsbanan går där plus att det ligger fint längs Vallentunasjön. Tomterna kostar många slantar och sen tillkommer markarbete, vatten, avlopp, el m.m.
Vi har pratat en del hemma om hur vi vill leva på vår fritid och på vardagarna. Vi vill ha bästa möjliga pendlingsmöjlighet samt nära till matbutik, dagis och skola. Det får heller inte kosta alltför mycket. Området vi kollade på idag ligger 5 km utanför Vallentuna åt helt fel håll vilket är anledningen till att vi inte lagt ner tid på det området till igår då vi tänkte till. ;-) Jag vill inte bo längre ut på landet än ca 5 km. 
De tomterna som ligger ute nu är hälften så dyra som de vi kollat på innan, det tar 2 min att gå till Roslagsbanan som nu går 4 ggr/h på rusningtid, 10 min till förskola, skola och ICA. Cykel- och gångväg in till centrala Vallentuna och man bor med skogen som granne.

Området ligger på topp just nu, men vi vill bestämma vilket hus vi vill ha och inte behöva anpassa oss till tomten för då väntar vi hellre. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar